Terminen är snart slut, men det är mycket att se fram emot!

I helgen har vi haft graderingsträningsläger för juniorerna, och haft prova på tillfälle för juniorföräldrarna. Mycket nyttig repetition och en rolig dag! Tack till Sensei och Sempai Erik för ert engagemang!

Vi har också haft ett styrelsemöte – det är efter dessa möten som vi skickar nyhetsbreven. Nästa styrelsemöte är den 28:e december 16:30 i dojon.

Denna gång hade vi en intresserad förälder/karateka med på mötet, jätteroligt – ni är alla välkomna att vara med och lyssna. Vill ni påverka styrelsens arbete är det bra om ni pratar med någon i styrelsen – om vad ni skulle vilja ändra på – innan nästa möte, eller med våra valberedare Sempai Emil och Johan Hamsund om att engagera er i nästa års styrelsearbete.

Årsmötet är preliminärt den 10:e februari 13:00, boka gärna in det redan nu i er kalender. Vi är 5 ordinarie styrelsemedlemmar och 5 suppleanter, och vi tar gärna emot fler medlemmar.

Vi har även haft höstlovskul i idrottshuset, 100 kata challenge och föräldramöten. tack för er som deltog och tack för er input!

Fakturorna är utskickade (och i de allra flesta fall betalade). Har ni inte fått er faktura – eller några påminnelser – ber vi er höra av er till er tränare som sedan får informera vår kassör. Eller ring henne (Linda) på 076-4011923

Gradering

Bara tre träningsveckor kvar nu denna termin, och vi kommer gå igenom vad du behöver kunna om du vill gradera vecka 50. Kommande vecka (47) går vi igenom fall och kastteknikerna, vecka 48 är det grund- och kata-tekniker och vecka 49 är det de analys/tillämningar (bunkaier) som ni behöver till era graderingar.

Vill du gradera pratar du med din tränare och får ett godkännande, sen skriver du upp dig på graderingslistan i dojon och betalar in (eller ber en förälder betala in) 100 kr och visar upp kvittot för din instruktör – eller en styrelsemedlem. Det kommer finnas möjlighet att betala detta via webbshopen.

Vill du inte gradera, så är detta ändå ett utmärkt tillfälle att få öva på allt som du förväntas kunna.

Graderingen för juniorer är den 12:e december 17:30-20:00 och för seniorer den 14:e december 18:00-21:00

Och apropå gradering, så graderade Sensei i Kobudo (traditionella Japanska vapen) till 1 (Sho) Dan, dvs första svartbältesgraden, i Kobudostilen Shimbukan, under sin månadslånga vistelse på Okinawa. Dessutom blev Sensei utsedd till jun-shibu för Sverige i Shimbukan Kobudo.

Detta innebär att vår klubb har fått förtroendet att förvalta, uitveckla och sprida kunskap om Shimbukan Kobudo i Sverige. Detta i likhet med Jundukan/Goju Ryu stilen i Karate. Stort grattis till Sensei och till vår klubb!

Detta är en stor ära för oss, och ett erkännande att vi håller en hög nivå, inom både Karate och Kobudo.

Newbody- och Stearinljus-försäljning!

Newbodyförsäljningen är nu avslutad, tack till er som hjälpte oss att hålla nere våra träningsavgifter, samtidigt som ni hjälpte era vänner till bra bas- och under-kläder!

Vi väljer att dessa försäljningar skall vara helt frivilliga och är mycket tacksamma för er som ställer upp!

Vi har fortfarande möjlighet att sälja handstöpta ljus från Sigtuna Stearinfabrik. Detta blir mycket fina julklappar, eller gå-bort presenter, till era nära och kära. Hela 18 timmars brinntid per ljus och en mycket vacker design och doft till bra pris. De kostar 160 kr för 8 ljus, (motsvarande ljus i butik kostar mer) 75 kronor av detta går till klubbens kassa för att hålla emot en höjning av terminsavgifterna. Hämta i dojon och betala in på vårt bankgironummer 548 – 2989 eller swish nummer 123 589 12 13

Viktiga datum!

 • Svartbältesgradering 25:e november 10:00 – Sempai Erik Tibblin kommer försöka gradera till första Dan – svart bälte. Detta vill ni INTE missa!

  Vi behöver er hjälp så Sempai har några att värma upp, instruera, kasta och fightas emot.

 • Japanska dagen kommer genomföras den 2:a december, med start 10:00. Vi håller på till 22:00 och äter, leker, pratar, lär oss om Japan – och om karate tillsammans. Speciellt för i år är att vi kommer få en inspirerande föreläsning av en expert på katana (japanska samurajsvärd), och hur man renoverar dessa till originalskick. Vi håller till i Dojon och det är roligt om ni vill ta med er vänner som är intresserade av vår klubb och vad vi gör. Japanska dagen är helt avgiftsfri, men vi kommer ge möjlighet att bidra ekonomiskt för de som vill. Kom och gå som ni vill under dagen, men vi kommer behöva veta hur många som vill äta lunch och middag med oss så vi slipper slänga mat.

 • Graderingspass för Juniorer och Seniorer är sista veckan innan juluppehållet, 12 och 14:e december – se ovan. Juniorernas och seniorernas terminer avslutas i och med graderingen.

 • Avslutningsuppvisning för Tigrarna är den 6:e december, avslutning för familjegruppen är den 10:e december.

 • Jullovsträning. Under jullovet kommer träning att erbjudas på helgfria tisdagar och torsdagar 18:00-20:00, det enda tillfället som utgår är annandag jul som är en röd dag i år. Observera att detta startar redan den 19:e december och slutar den 4:e januari. Ett utmärkt tillfälle att öva på de punkter som dök upp under graderingen inför nästa termin.

 • Terminsstart måndag 8:e januari.

 • Årsmöte. 10:e februari 13:00 kommer klubben hålla sitt årsmöte i Dojon. Vi bjuder på förstärkt fika. Kom och utöva era rättigheter, och för att visa ert intresse! Styrelsen behöver kompletteras med några nya personer, då några nu står på tur att avgå. Anmäl ert intresse till valberedarna, Sempai Emil och Johan Hamsund San.

 • 10 års jubileum. Den 11:e maj 2024 firar vi att klubben funnits i tio år (startade den 10:e maj 2014). Detta kommer firas med träning, mat, och roliga aktiviteter. Mer information kommer efter årsmötet då nya styrelsen träffats och pratat ihop sig.

 • Okinawaresa i november 2024, med träningsläger i vår huvuddojo den 14:e-17:e november som viktigaste händelse, gemensam bokning i februari. Mer detaljer när det närmar sig. Detta vänder sig till de medlemmar som har tränat ett tag och fått katan Seiunchin, innan dess är det svårt att tillgodogöra sig det som händer på träningslägret. Resan bekostas av deltagarna, och det finns möjlighet att söka bidrag från klubben, via styrelsen, för träningsavgiften.

Träningstider!

Ordinarie tider för vår träning är för:

Familjegruppen; 5-6 åringar plus målsman: söndagar 16:00-17:00

Tigrarna; 7-8 åringar: onsdagar 17:30-18:30

Juniorerna; 9-14 åringar: tisdagar och torsdagar 18:30-19:00

Seniorerna; Alla inklusive nybörjare: tisdagar 19:00-21:00

Alla som tränat minst en termin: torsdagar 19:00-21:00

Kobudo; vapenträning för alla med minst grönt bälte: måndagar 18:00-19:30

Yudansha +; Alla med brunt eller svart bälte: måndagar 19:30-21:00

Alla; lördagar 10:00-12:30

Suponsā スポンサー

Våra sponsorer

zmart webb & reklam

Vill du sponsra O.G.R. Karate Enköping?
Eller veta mer om våra BRONS, SILVER och GULD-paket, samt 365 klubben

001 - logo

私たちをフォローする
Watashitachi o forō suru
Följ oss

© 2023 OGR Karate. Producerad av Zmart Webb & Reklam